Deskundigheid

Opvolging

Opvolging
Bedrijfsopvolging is het scharnierpunt van het familiebedrijf. Maar is familiaire opvolging wel de juiste keuze, of zijn er andere opties? Wij begeleiden het familiebedrijf tijdens het cruciale proces van opvolging, waarbij ratio en emotie hand in hand gaan. De bewustwording van de nieuwe rolverdeling wordt door ons meegenomen in het traject van opvolging.

Opvolgingsproces


Tijdens het opvolgingsproces komt de familie meermaals samen om allerhande zaken die aandacht vragen met elkaar te bespreken. fond® stelt in samenwerking met u een opvolgingsplan op dat past bij uw situatie. Onze aanpak richt zich op de familie, de overdrager, de opvolger, het bedrijf, de omgeving waar het familiebedrijf zich in bevindt, het proces van overdracht en de datum van overdracht.   

Familieleden van de achste en negende generatie leggen uit hoe het opvolgingsproces bij hen tot stand is gekomen:
 

Ontwikkeling NextGen

Samenwerken in een team met broers en zussen, neven en nichten of wellicht externe managers wordt in opvolgende generaties steeds belangrijker. Dit vergt andere competenties dan die van de leiders in de voorgaande generaties. Vernieuwend leiderschap, teamontwikkeling en het beantwoorden van vragen over de eigen kwaliteiten worden actueel. Wat zijn mijn ambities, waar sta ik voor en ben ik eigenlijk wel een leider?

Vanuit fond® adviseren en stimuleren wij de NextGen door middel van opleidingsprogramma’s. Dit is altijd maatwerk, omdat elk familiebedrijf specifieke uitdagingen heeft.

Loslaten SenGen

Het opvolgingsproces is voor de overdragers vaak een emotioneel proces. Hun levenswerk uit handen geven ervaren ze vaak als lastig. Ook komt het einde van hun werkzame leven in zicht: voor sommigen een confronterende situatie. Hierdoor wordt het opvolgingsvraagstuk dikwijls uitgesteld of zelfs helemaal vermeden.

Een aantal bedrijfseigenaren vertellen hoe zij deze lastige fase hebben beleefd:

Blogs over Opvolging

Extern management binnen familiebedrijven

Uit diverse studies is gebleken dat de komende jaren er binnen familiebedrijven een tekort aan...
lees verder »

Cross family learning

Een krachtige impuls voor het goed voorbereiden van de opvolging, is het sparren met andere...
lees verder »

De koning en zijn kroonprins

Een praktijkcase! Het leek zo mooi allemaal: een hoogopgeleide jonge ondernemer met ambitie zou het...
lees verder »

Plannen naar de volgende generatie

Hoe gaan familiebedrijven in de praktijk om met het opvolgingsvraagstuk? In het Duitse vakblad DEGA...
lees verder »
Benieuwd wat wij voor uw
familiebedrijf kunnen betekenen?

Neem geheel vrijblijvend contact op